Iordania,partea II- Desertul Wadi Rum!

Am vizitat și am văzut multe locuri dar în nici unul nu am simțit cum, atingând nisipul cu palmele, aș putea ține infinitul într-o mână și câteva clipe în alta. Niciodată nu m-aș fi putut gândi că pot vedea o lume întreagă într-un singur grăunte de nisip sau că pot atinge praful lăsat peste istorii și civilizații despre care doar am auzit vorbindu-se.

În articolul anterior, Iordania,partea I-PETRA, despre care am scris AICI, v-am promis că am să vă povestesc despre experiența mea într-un loc desprins parcă de pe Marte!
Wadi Rum, dragii mei, căci despre acest loc este vorba, este un deșert foarte special și oferă peisaje uimitoare. Spre deosebire de alte zone similare, aici cadrul este foarte variat datorită numeroaselor formațiuni de roci, ce ajung la 1700-1800 metri și care au stat sub apă milioane de ani.

La fel ca Petra sau Marea Moartă, deșertul Wadi Rum este una dintre cele mai renumite locații din regatul Hașemit. De asemenea, locul mai poartă denumirea și de Valea Lunii. Pentru a vă bucura pe deplin de acest loc, de peisajele sale, de varietatea și coloristicul tradițiilor și obiceiurilor locale, este musai să petreceți cel puțin o noapte aici.

În materialul video, vă propun una dintre tabere,Obeid’s Bedouin Life Camp,  organizate special pentru vizitatori. Despre emoții indiferent cât ai încerca să le descrii, după ce le-ai trăit, parcă nu mai sunt la fel. Întotdeauna mi-am dorit să pot împărtăși cu voi nu doar amintiri ci și trăiri. Merită să dați play !!

Dacă vreți să trăiți o experiență unică, puneți pe lista destinațiilor de vacanță, Wadi Rum. Este cu adevărat un loc extraodinar care se află la extremitatea sudică a Iordaniei, în apropierea frontierei cu Arabia Saudită. Este un loc în care nu poți să-ți lași urma pe nisip dar cu siguranță îți vei lăsa o parte din suflet.

În deșertul Wadi Rum s-au filmat producți uriașe de la Hollywood, ca The Martian, Red Planet, Star Wars și celebrul Lawrence of Arabia. Wadi Rum este la aproximativ o oră de Aqaba, la 1,5 ore de condus de Petra  și la 3.30-4 ore de Amman.

Beduinii sunt persoane  extraordinare. Noi am fost întâmpinați foarte bine, seara am avut o cină tradițională cu preparate făcute în cuptoare improvizate în nisip, totul alături de muzica locală, dans și foc în mijlocul deșertului.

La Wadi Rum, până și cămilele sunt prietenoase.

Pe măsură ce soarele începe să se lase, culorile deșertului capătă nuanțe de-a dreptul magice. Niciodată nu mi-aș fi putut imagina că portocaliul , poate străluci în asemenea măsură. În Wadi Rum, până și soarele oferă un spectacol încredibil!
Și nici asta nu este totul căci, atunci când noaptea se lasă…riști să te pierzi printre stele.

Iordania a fost o excursie plină de minuni istorice și naturale și aș îndemna pe oricine care are o dragoste de istorie, un sentiment de aventură sau o curiozitate a diferitelor culturi să ia în considerare Iordania pentru una dintre aceste excursii de o viață.

Și dacă vreți ca vacanța voastră să fie perfectă, vă recomand, cu căldură, să-l căutați pe Adel Mahadin, care nu este doar un bun ghid turistic, este și un om extraordinar pe care îl veți îndrăgi imediat.

Adel este de origine iordanian, care a stat în România 27 de ani, a urmat facultatea de medicină și care după ce s-a reântors in țara natală( din motive personale) a absolvit cursurile de ghid și a devenit unul dintre cei mai buni ghizi de limba romană din Iordania.

Porniți în această aventură pe care o veți păstra în suflet toată viața!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *