Magia târgurilor de Crăciun!

Crăciunul este despre iubire şi dăruire. Crăciunul mai inseamnă însă şi start la distracţie şi voie bună iar vinul aburind cu scorţişoară şi bucăţelele de măr, rămâne vedeta sezonului, alături de feliile de cozonaci crescuţi şi pufoşi, plini de nucă şi ciocolată. Hmmm, cât de bun…

De departe se aude clinchetul clopoţeilor ce deja au anunţat inaugurarea celebrelor pieţe sau târguri de Crăciun, fiecare ţară alegându-şi denumirea în funcţie de preferinţe. În final, rezultatul este acelaşi: crede în magia Crăciunului şi cu siguranţă te vei simţi bine, oriunde în lume, fie că vorbim despre Praga, Londra, Viena sau Paris. Fiecare loc este special în felul lui însă nu uita că tu eşti cel care dă viaţă a tot ceea ce urmează să ţi se întâmple!

Fie ca zâmbetul tău să radieze atunci când prietenul de lângă tine, te va întreba:

  • Şi, anul acesta, care dintre târgurile de Crăciun ţi s-au părut cele mai interesante?!?

Şi pentru că suntem în plin sezon al cadourilor, îţi dăruiesc la rândul meu posibilitatea de a apăsa butonul! Îţi place ce vezi?

Lumini de Crăciun, colinde, elfi, reni, clinchet de clopoţei, decoraţiuni, cantităţi nesfârşite de mâncare, prăjituri proaspete şi o cană de vin fiert cu scoţişoară,  este tot ce aveţi nevoie pentru a intra în spiritul sărbătorilor şi să vă scufundaţi într o lume magică.

VIENA

An de an în luna  decembrie, Viena se îmbracă în haine de poveste. În 2018, din 17 noiembrie până pe 26 decembrie, Viena este o gazdă minunată pentru toţi cei care sunt atraşi de fantasticul poveştilor de iarnă, de măiestria meşteşugarilor, de delicatesele localnice sau pur şi simplu de distracţie maximă, ascunsă în paharele de vin fiert aromat.

De ce piețele de Crăciun de la Viena sunt atât de minunate?
Târgurile  de Crăciun  din ţara prinţesei Sisi sunt extrem de atrăgătoare,  perfecte pentru oricine . Peste 150 de amplasamente decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă, sunt dispuse în faţa primariei Rathaus, devenită peste noapte atracţia principală a mii de turişti, apăruţi fără exagerare din mai toate colţurile lumii.

Și anul acesta organizatorii s-au gândit la toate și la toți. Arome deosebit de îmbietoare se ridică la fiecare pas, spre deliciul și încântarea tuturor. Și, dacă frigul se înăsprește, la parterul primăriei, poți beneficia de un curs gratuit de făcut prăjituri. Adică, în caz că ai uitat de biscuiții Moșului, poți fura o rețetă nouă, îmbogățită chiar de aici. Nu ai nevoie decât de mâini dibace și suflet mare! Dacă te-ai îndulcit prea tare, poți alege și alte locuri din oraș, la fel de interesante, la fel de interactive. Karlsplatz, Am Hof, Palatul Schonbrunn sunt doar câteva nume care deși par greu de pronunțat sunt ușor de vizitat. Drum bun!

PRAGA

Oraş magic, romantic,incarcat de istorie, Praga işi întâmpină vizitatorii cu o atmosferă de basm.

Aici sunt organizate mai multe târguri de Crăciun dar cele mai mari şi spectaculoase se află în Piața Orașului Vechi și în Piața Wenceslas.
Piața de Crăciun din centrul vechi este de-a dreptul sublimă dar și cea mai aglomerată din Capitala cehă.

În jurul statuii lui Jan Hus sunt amplasate mici tarabe, înconjurate de vechea arhitectură gotică, renascentistă și barocă. Piața este dominată de un pom de Crăciun, decorat cu sute de lumini ce sunt aprinse în fiecare seară la amurg, de obicei în jurul orei 17:00.

Și tot aici, în fiecare an au loc concerte de Crăciun ce  se desfășoară în aer liber.
Sărbătorile în Praga te vor surprinde prin farmecul și unicitatea  decoraţiunilor  dar şi prin frumuseţea clădirilor şi a aranjamentelor. Să nu mai vorbim de   căsuțele dinspre care iese miros îmbietor de prăjituri cu scorţişoară sau cu alte preparate delicioase ce merg de minune cu ceaiurile aromate ,fierbinti. Atmosfera, clar este de neuitat, sigur face buclă amintirilor!  În Praga pieţele de Crăciun îşi aşteaptă vizitatorii până pe 6 ianuarie 2019.

SIBIU

Sibiul a fost primul oras din România care a organizat un târg de Crăciun, în 2007, după modelul marilor capitale europene, unde astfel de evenimente au devenit deja o tradiţie.
Aici e un spectacol de colinde si lumini şi peste 70 de casute de lemn te vor ispiti cu tot felul de bunătăţuri, vin fiert, turtă dulce, ciocolată caldă, dar si produse lucrate manual, decoraţiuni de Crăciun şi tot felul de accesorii care mai de care interesante şi atractive. Plimbă-te printre toate acele minunății, alege-ți cadourile preferate pentru cei dragi și descoperă centrul orașului decorat de sărbătoare! Mii de metri pătraţi de proiecţii inundă locaţia cu scene de Crăciun şi îi trimit pe toţi cei ajunşi in Piaţa Mare într o atmosferă de basm de iarnă. Târgul de Craciun de la Sibiu vă aşteaptă cu porţile deschise până pe 03 ianuarie 2019.

LONDRA

Pieţele de Crăciun din Londra au loc în fiecare an şi atrag o mulţime de turişti din totă lumea. Londra este o destinaţie ideală daca vrei să simţi cu adevărat spiritul Crăciunului.

Dacă urmaţi luminile pentru Hyde Park și vă scufundați în atmosfera de sărbătoare a Winter Wonderland, una dintre cele mai mari Piețe de Crăciun din Londra, cu siguranță sunteți acolo unde trebuie. Descoperiți mai mult de 200 de cabănuţe de lemn,pline de daruri ingenioase, inclusiv meșteșuguri ce pe loc îți pot confecționa bijuterii unicat, lucrate manual.

Totodată, puteți să patinaţi pe cel mai mare patinoar din Marea Britanie, să imortalizați strălucirea Londrei de pe London Eye  sau să vă relaxați și să vă bucurați de unul dintre primele spectacole de Crăciun, de la Winter Wonderland.

BUDAPESTA

Cea mai faimoasă dintre Piețele de Crăciun din Budapesta este cea situată la Vörösmarty Tér, chiar în inima Capitalei.
Spiritul de Crăciun, aici strălucește în fața celei mai mari catedrale din oraș. Pe timp de sărbători, ungurii sunt renumiți pentru regalul culinar oferit cu simpatie tuturor acelora ce le trace pragul.

În Budapesta, au loc multe concerte, spectacole folclorice sau programe cu Moș Crăciun pentru copii. Ateliere autentice te inițiază în arta vechilor meșteșuguri, pierdute în  imensitatea timpului.

Aici, poți beneficia de atracții gratuite, disponibile pentru toate vârstele.

Anul acesta, Budapesta promite vizitatorilor să un spectacol de lumini inedit, ce va putea fi vizionat numai prin intermediul ochelarilor 3D.

Târgurile de Crăciun sunt transformate într-un paradis de lumini şi culori, sunete şi mirosuri specifice Crăciunului, aşa că nu e de mirare că acestea reuşesc să fascineze atât tinerii, cât şi persoanele mai în vârstă, care se înghesuiesc an de an să le viziteze pe cele mai frumoase.

La final eu vă doresc drumuri bune dar și un Crăciun absolut fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *