Întâlnirea mea cu adevăratul Moş Crăciun din Laponia!

Frig, foarte frig. Reni. Câini husky ce trag cu putere la sanie și ….  Moș Crăciun, chiar el, în casa lui, cu obiceiuri și tabieturi! Ei bine, acestea sunt cu siguranță elementele unui vis, pentru mulţi dintre noi, nu doar pentru copii. Numai că, pentru mine asta s-a numit realitate : am reușit să calc pe tărâmul înghețat!

Moş Crăciun locuiește peste mări și țări, în emisfera nordică, acolo unde picioarele oamenilor nu se prea încumetă să calce…în Laponia, Finlanda. An de an, Moș Crăciun, în noaptea de Ajun, părăsește orașul său micuț Rovaniemi, în aplauzele ajutoarelor sale, pentru a aduce bucurie lumii întregi…

Și de aici …povestea mea și întâlnirea cu Moș Crăciun.

Am plecat din România cu avionul. Imediat ce am aterizat, de la aeroport am fost transferați cu autocarul mai întâi la o clădire ce seamăna cu un depozit, ceea ce ulterior s-a și dovedit a fi. Aici, am primit primele indicații, îmbrăcăminte termoizolantă, mănuși și ghete speciale. Și toate acestea pentru a putea rezista în fața celor – 20 de grade ziua și -35 grade noaptea.

Înghețați dar cu inimile calde, am pornit spre locul de cazare, în stațiunea Levi.

Un loc de vis, păzit de munți și dealuri, animat de o mulțime de oameni, cei mai mulți dintre ei iubitori de ski. Aici, întâlnești ceea ce se poate numi ,,perfecțiunea,, pârtiilor. Cu grade diferite de dificultate, aici te poți bucura cu adevărat de frumusețea sporturile de iarnă.

În jurul meu totul era alb. Din loc în loc, mai puteai zări o cetină eliberată de sub greutatea zăpezii ce te invita parcă la aventură. Deja nu mai trăiam o poveste, eram unul dintre personaje.

În Levi, am reușit să țin timpul pe loc 5 zile.  Am avut parte de momente unice, de experiențe uimitoare. Despre o clipă cu totul magică, am să vă povestesc imediat….Ghiciți?!?

Ei bine, da! Chiar l-am întâlnit pe Moș Crăciun! Nu din pluș, nu desenat, nu sculptat în gheață :  Moș Crăciunul copilăriei mele. Acum, după mai bine de 30 de ani, aveam șansa să-l întreb direct: Moșule, copilul de atunci a devenit un om bun?!?

Evoluția să nu credeți că l-a prins pe Moș Crăciun nepregătit. Datorită numărului mare de scrisori primite și a cererilor mari, tot mai mari și mai mari de la an de an,  Moș Crăciun și-a înființat chiar și un birou la Rovaniemi. Practic și fizic, aici, îl puteți găsi pe Moş, tot timpul, mai puțin în noaptea de Ajun. Calm, cu zâmbetul pe buze și cu câte o vorbă bună pentru fiecare, treaba lui Moș Crăciun nu este deloc una ușoară. Imaginați-vă cum ar fi să citești milioane de scrisori, să auzi sute de mii de dorițe și să împrăștii bunătate tuturor?!?

Aceasta este clădirea pe care trebuie să o aveți în fața ochilor și în care se află biroul Moșului.

Aici este sediul central al Crăciunului, loc care adăpostește chiar biroul lui Moș Crăciun.

Se spune că locuinţa lui Moş Crăciun, cândva neştiută de nimeni, a fost descoperită la începutul secolului trecut, iar vestea s-a dus cu repeziciune în cele patru zări, mulţi oameni dorind să vină şi să-l întâlnească personal. Atunci elfii, ajutoarele lui, au hotărât să construiască o casă mai mare într-un loc în care Moş Crăciun să poată întâlni pe toţi oamenii, mari şi mici, veniţi din lumea întreagă.

Nu vă puteți imagina ce senzații m-au încercat în acele momente. Unice, la fel ca și cele ce aveau să urmeze…

De la intrare, până ce ajungi în dreptul elfilor, cei care îl veghează pe Moș, nu străbați doar un coridor. Ai spune că pășești într-o ,,lume a zâmbetelor curate,,: momente unice, trăite de alți norocoși, la fel ca și mine, care au reușit să imortalizeze momentul întâlnirii lor cu Moș Crăciun.

Pe măsură ce înaintam începusem ușor, ușor să nu mă mai gândesc la mine, să nu ma mai gândesc la ceea ce simțeam eu. Zâmbetele celor din jur, bucuria din ochii copiilor, brusc te făcea să te simți un om mai bun, mai curat, să uiți de ,,eu,, și să te îndemne să spui ,,ei,,…

Deja cuvintele nu îşi mai aveau rostul…Ochii mei, pentru câteva clipe i-a întâlnit pe ai lui. Privirile noastre deja vorbeau între ele…

O privire curată, sinceră, caldă….o privire ce mă împingea ușor spre….un nou început, altceva știut doar de el, altceva pentru care deja începuse să mă pregătească….Despre ce este vorba? Citiţi  AICI

Și, după ce am încălecat pe o șa, la final de poveste, pentru 40 de euro, pentru că trăim în era digitală și pentru că vă spuneam că Moș Crăciun în felul lui are elfi bine pregătiți,  am primit un videoclip digital al vizitei noastre la Moş Crăciun.

Pănă data viitoare, eu vă pup și vă spun doar atât: păstrați-l pe Moș Crăciun în sufletele voastre !

Dacă doriți să vă bucurați de magia adevărată a Crăciunului,și nu vreți să stați acasă, nu este un loc mai bun de vizitat decât Rovaniemi din Laponia. Este un spectacol destul de mare pentru copii și adulți!

În următorul articol am să va dezvălui cât de multe puteți face în țara lui Moș Crăciun! Experiențe unice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *