Descoperă oraşul îngerilor, Bangkok, în 48 de ore !

Îmi amintesc , de parcă ar fi fost ieri, ziua când am vizitat orașul Bangkok pentru prima dată. Nu mai fusesem niciodată în Thailanda, dar am auzit nenumărate povești de la alți călători care se îndrăgostiseră de această țară. Dar ei vorbeau mereu despre Phuket, insule sau orășele mici din nord.

Bangkok  este primul loc din Asia în care am pus piciorul. În câteva cuvinte, ceea ce pot spune despre “această nebunie frumoasă” este că am rămas surprinsă că în locul smog-ului sau a șobolanilor, pentru că auzisem și despre ei, să găsesc o metropolă înfloritoare, vibrantă, care îmbină perfect modernul cu farmecul lumii vechi.

Sau, altfel spus, un oraş plin de culoare, viaţă şi energie frenetică, ceea ce i-a dat notorietatea de a fi una dintre cele mai populare destinaţii din Asia de Sud-Est. Cu vânzătorii de produse alimentare şi sucuri exotice la tarabe stradale, templele ornate, mall-urile imense și viața de noapte nelimitată, un lucru este sigur: nu vă veți plictisi în acest oraş care nu ,,doarme,, niciodată!
Dacă și voi veți ajunge acolo, vă sfătuiesc să faceți ca  mine: profitaţi de timp la maximum pentru că aveți multe de văzut și experimentat!

48 de ore în Bangkok

ZIUA 1 – RÂUL, TEMPLELE ŞI SITURILE ISTORICE

După ce vă cazaţi nu mai pierdeţi timpul şi plecaţi să descoperiţi oraşul , luaţi trenul spre Saphan Taksin și de acolo luaţi un feribot de la stația Sathorn / Central Pier de pe râul Chao Phraya ..


Râurile și canalele sunt inima orașului Bangkok, iar feriboturile transfrontaliere sunt în continuare principalul transport pentru localnici. Zona de-a lungul râului principal din Bangkok a fost vechea regiune regală și aici se află multe dintre cele mai renumite atracții din Bangkok. Vă sfătuiesc să plecaţi cât mai dimineaţă, deoarece multe dintre aceste site-uri se închid în jurul orei 15:30 și sunt multe de văzut!
După ce  luaţi feribotul din Central Pier coborâți la staţia nr. 9 Tha Chang pentru a începe turul pe jos, pentru a vedea unele dintre cele mai renumite repere din Bangkok.
Atenţie, însă! Sunt adesea mulţi binevoitori care se oferă să vă ducă ei în tur de temple, dar care de fapt doresc să vă ducă la un magazin de bijuterii sau croitorie de unde vor primi comision. Chiar și gardienii și alte persoane cu aspect oficial pot încerca uneori să vă convingă să mergeţi la unul din aceste magazine. Eu, le-am zâmbit frumos şi am mers mai departe.

  1.   Marele palat și Templul lui Buddha de Smarald

Fosta casă a monarhului, Grand Palace, este situată chiar lângă o adevărată minunea arhitecturală – Templul lui Buddha de Smarald. Terenul conține mai mult de 100 de clădiri, toate decorate cu aur și diamante .
Despre Templul lui Buddha de Smarald trebuie să știți că este considerat cel mai important templu budist din Thailanda.


Nu uitați însă că aici există o ținută oarecum obligatorie. Trebuie să fiţi îmbrăcat în mod corespunzător înainte de a putea intra în templu. Vă recomand să purtați cămăși cu mânecă lungă, pantaloni lungi sau fuste lungi și pantofi. Dacă purtați sandale sau flip-flops, trebuie să aveți și șosete, nu cu picioare goale. Dacă sunteți îmbrăcați necorespunzator, există o cabină lângă intrare care oferă haine pentru a vă acoperi. Trebuie să lăsați pașaportul sau cartea de credit ca garanție. Pantofii trebuie lăsaţi la intrarea in temple. De asemenea, când stați în fața unei imagini a lui Buddha, puneți- vă picioarele în spate pentru a evita pozitia foarte ofensatoare, pentru ei – picioarele îndreptate spre Buddha.

       2. Wat Pho – Giganticul Buddha culcat

De la Grand Palace, plimbaţi-vă (aproximativ 10 minute) sau luați feribotul cu stație de oprire la numărul 8 Tha Tien Pier. Wat Pho – Buddha gigantic înclinat este uimitor de frumos, acoperit cu frunze de aur și ornamente de perle încrustate în picioare. Are 46 m lungime și de 15 m înălțime și ilustrează că Buddha intră în nirvana (moartea lui Buddha).


Wat Pho conține, de asemenea, patru capele cu nu mai puțin de 394 imagini aurite ale Buddha.
Chiar dacă misiunea voastră principală la Wat Pho este, desigur, să vedeţi Buddha înclinat, nu uitaţi să vă plimbaţi în curte și să admiraţi statuetele chineze care au fost odată folosite ca balast pe nave.


Wat Pho este, de asemenea, sediul din Thailanda pentru predarea medicinii tradiționale thailandeze și a masajului thailandez. După această plimbare în jurul Marelui Palat și Wat Pho, nimic nu bate un masaj relaxant pe cap sau pe picioare. Dacă aceasta este prima dată în Thailanda, acesta este un loc sigur și foarte autentic pentru a încerca masajul thailandez

       3. Wat Arun – Templu Rasaritului

La Wat Arun  ajungi trecând cu barca din staţia Tha Tien pe malul celălalt la Chao Praya. Te costa doar 3 baht şi traversarea durează câteva minute.
Templul a devenit o emblemă a Bangkokului, fiind admirat de către turişti mai ales la apusul soarelui. Când este aprins ai zice că este cuprins de magia unui basm. Din nefericire, se închide înainte de căderea nopții. Când am fost eu, programul pentru vizitatori era intre 8.30 si 17.30.
În mijlocul acestui templu se află un turn de 82 m, unde puteți urca scările abrupte și puteți admira priveliștea Bangkokului și a râurilor sale. Turnul principal,care simbolizează miticul Munte Meru, lăcaşul zeilor hinduşi, este înconjurat de alte 4 turnuri mai mici şi toate sunt împodobite cu bucăţele mici de porţelan de diferite culori. Cu adevarat, impresionant!

        4. Golden Mount (Wat Saket)

După ce aţi vizitat Wat Arun luaţi vaporul înapoi până la staţia numărul 8, numită Tha Tien Pier. De aici luați un tuk-tuk / taxi până la Muntele de Aur, denumit și Wat Saket.
Acesta este un templu frumos aflat pe vârful unui deal mic. Urcarea celor 344 de trepte este ușoară pentru că veţi trece printr-o gradină superbă de flori, cascade și diferite statuete. Mai mult decat atât, când ajungeți sus veţi fi recompensati cu o vedere minunată asupra Bangkokului. Așezați-vă pe o bancă și admirați apusul de soare peste orizontul Bangkok-ului. Cel mai bun moment pentru a vizita acest loc este după-amiaza târziu de la ora 16, când orașul este înmuiat într-o lumină de aur,  înainte de apusul soarelui.

     5. China Town

China Town este un loc care vibrează de energie, viu şi colorat. Mergeți la o plimbare pe străzile înguste și printre frumoasele clădiri din China Town, cumpărați ceai verde chinezesc și alte suveniruri .

      6. Kao San Road

Kao San Road este o stradă “nebună”, plină de oameni, de petreceri, unde puteți să vă plimbați printre multe tarabe ai căror negustori vând orice : de la gustări ciudate thailandeze cum ar fi insectele la grătar la tricouri pictate manual.

Ziua 2 – Modern Bangkok, Piaţa Plutitoare şi Sky bar

  •  Piețe plutitoare

Începeți ziua mai devreme și vă îndreptați spre una dintre cele mai cunoscute piețe plutitoare din Thailanda. Există destul de multe printre care Damnoen Saduak, Amphawa, Khlong Lat Mayom și Taling Chan.
Damnoen Saduak !
Cu zeci de ani în urmă, comerțul în Thailanda se realiza nu doar in piețele clasice sau pe stradă, ci și direct din barcă, în deja celebrele – piețe plutitoare. Astăzi, mare parte dintre acestea au dispărut, Damnoen Saduak fiind una dintre excepțiile rămase, cei drept mai mult cu scop turistic decât practic, dacă judecăm după numărul imens de turiști și după prețurile practicate de comercianții “plutitori”.
Merită să vizitați piața pentru o altă experiența nouă, cu iz asiatic. Piața are loc zilnic începând de la primele ore ale dimineții și până spre prânz. Distanța de 100 de km dintre Bangkok și Damnoen Saduak se parcurge cu taxiul în maxim 2 ore . Vă sfătuiesc să alegeți varianta cu taxi-ul care s-a dovedit a fi cu mult mai ieftină decât plata unui tur, organizat direct din Bangkok.
Un sfat foarte important, care pe mine m-a ajutat mult! O dată ajunși în Damnoen Saduak, majoritatea taximetriștilor încearcă să îi lase pe turiști la o distanță de 1 km de piață. Acolo vi se va spune că, pentru a vizita piața, singura varianta este să închiați o barcă ce costă minim 1000-1500 de baht. Nimic mai fals!! Aceasta este schema clasică, prin care încearcă să profite de turiști dar este foarte simplu să o evitați: mergeți pur și simplu 1 km pe drumul de lângă parcare și veți vedea piața de unde puteți inchiria barca cu 100 de baht.

  • Mergeţi la cumpărături la piaţa Siam sau Chatuchak Weekend

Dacă stați în Bangkok în timpul unui weekend, Chatuchak Weekend Market este un MUST real! Chatuchak Weekend Market este mama tuturor piețelor! Piața Chatuchak Weekend este probabil cea mai mare piață de weekend din lume. Aceasta deține în jur de 15 000 de tarabe care acoperă mai mult de un kilometru și se află în Bangkok de zeci de ani. Aici veți găsi aproape orice vă puteți imagina, util sau inutil. Dacă nu sunteți în Bangkok într-o sâmbătă sau duminică, este timpul să experimentați partea modernă a orașului și să vizitați zona Siam pentru a merge la cumpărături. Luați trenul spre stația Siam sau spre stația Chit Lom. Familiile vin aici la shopping, socializează și se bucură de o masă și de o gustare la unul dintre multele și variatele restaurante.

  • SKY BAR!

Sky Bar este amenajat la etajul 63 al hotelului Lebua din Bangkok. Barul circular luminat a fost locul în care au fost înregistrate mai multe scene din comedia „The Hangover II” (Marea Mahmureala 2).
Odată ajunsi acolo, priveliştea, de-a dreptul spectaculoasă vi se va întipări pe retină. Nu uitați deci aparatul de fotografiat! Un must have al acestui loc.
Atenţie și la ținută! Nu sunt acceptate ţinutele sport, pantatloni scurţi, şlapi etc. Dacă vreți să luaţi o cină romantică  acolo trebuie să vă faceţi rezervare din timp. Prețurile sunt pe măsură.

În final, vă spun numai atât:  toate drumurile, măcar unul dintre ele să vă poate prin Bangkok și cu siguranță vă veți aminti de mine!

UTILE

1.Moneda oficială este baht dar puteţi plăti şi în dolari americani sau euro. La cursul valutar din prezent 100 bahti înseamnă 2,63 euro.

2. Cetăţenii români care doresc să călătorească în Thailanda au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul acestui stat .Autorităţile thailandeze eliberează viză de intrare şi la frontieră, pentru o perioadă de şedere de până la 15 zile. Pentru a obţine o viză de intrare în Thailanda, pe aeroport, va trebui sa vă deplasaţi, după coborârea din avion, la biroul “Oficiul Emigrări şi Vize Speciale, Diplomaţi şi Visa-On-Arrival” unde sunt necesare următoarele:
• valabilitatea paşaportului să fie de minimum 6 luni;
• să completaţi un formular tip;
• fotografie 4×6 cm pentru fiecare aplicant, inclusiv pentru copii;
• bilet de avion pentru retur;
• durata sejurului să nu depăşească 15 zile;
• persoana care călătoreşte individual trebuie să aibă asupra sa suma de minimum 10.000 Baht cash (cca 350 $) sau echivalentul acestei sume în dolari SUA sau Euro;
• pentru o familie (soţ, soţie, copii) suma minimă necesară este de 20.000 Baht (cca 700 $) sau echivalentul acestei sume în dolari SUA sau Euro;
• după predarea formularelor şi verificarea documentelor, procedură care va dura în jur de 5-10 minute, cetăţenilor români li se va aplica pe paşaport viza necesară intrării în Thailanda.
Începând cu 27 septembrie 2016, taxa de viză este de 2000 THB (aproximativ 50 EUR).
(Mai multe informatii gasiti pe http://www.mae.ro/travel-conditions/3751)

Ai fost in Bangkok? Ce te-a impresionat cel mai mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *